RFEM verplaatsing moskee

Verplaatsing Moskee

Transport moskee in Saoedi-Arabië

In Jeddah, Saoedi-Arabië, is een 2400 – tons moskee in zijn geheel verplaatst over een afstand van 120 meter. Dit was de eerste keer in Saoedi-Arabië, dat een heel gebouw naar een andere locatie werd verplaatst.

De operatie werd zorgvuldig ontworpen en gerealiseerd door twee Dlubal klanten. Techniek en Methode B.V. Nederland was belast met de constructieve berekening van de vloerplaten en de rails, die het hele gebouw tijdens het transport ondersteunden. Mammoet tilde de moskee op, verplaatste het in zijn geheel over een afstand van 120 meter naar de nieuwe locatie en zette hem weer neer in minder dan 48 uur.

20141027_032543_zugeschnitten

DOWNLOAD HET VOLLEDIGE ARTIKEL ALS PDF

Moskee niet gesloopt

De originele plannen waren om de prachtig ontworpen moskee te slopen en een identieke moskee op een nieuwe locatie te bouwen. Op de oorspronkelijke locatie blokkeerde de moskee de nieuwbouw en uitbreiding van een ziekenhuis.

Dit proces van herbouw zou ongeveer tien maanden duren. De verplaatsingsoperatie duurde slechts drie maanden met inbegrip van de voorbereiding en nabehandeling. De klant heeft dus niet alleen het gebied schoon en rustig gehouden, maar ook zeven maanden constructietijd bespaart.
De operatie is zonder incidenten verlopen. Na slechts een korte tijd konden de bezoekers van de moskee hun gebeden hervatten.
Een animatiefilm van het transport van het gebouw is hier beschikbaar: https://www.youtube.com/watch?v=gq37tH7hLZs

RFEM_enBetrokken Partijen

Klant

Saudi Arabia National Gard (SANG)

Aannemer

Nesma Trading Co. Ltd
Saoedi-Arabië
www.nesma-trading.com

Onderaannemer

Mammoet Midden-Oosten
www.mammoet.com

Constructieve berekening:

Techniek en Methode B.V.
www.tenm.nu

Software:

Dlubal Software
www.dlubal.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *