Staalbouw

Vraag meer informatie aan

 

RFEM rekensoftware is een veelgebruikt rekenprogramma voor het maken van sterkteberekeningen binnen de staalbouw. Dagelijks worden duizenden stalen liggers, spanten en hallen berekend met RFEM constructiesoftware. RFEM rekensoftware kan niet alleen worden toegepast voor de staalbouw, maar ook voor houtbouw of constructies van beton, aluminium, glas of een combinatie van verschillende materialen.

Gebruiksvriendelijk rekenprogramma voor staalbouw

Civiele, bouwkundige en werktuigbouwkundige ingenieurs zijn erg enthousiast over RFEM constructiesoftware voor de staalbouw. Onze rekenprogramma’s zijn zeer gebruiksvriendelijk en plezierig om mee te werken. Met de RFEM 3D generator kunt u heel eenvoudig een 3D stalen hal genereren. Ook kunt u een 2D raamwerk heel gemakkelijk doorkopiëren. Gegevens van CAD-modellen kunnen heel eenvoudig in RFEM ingelezen worden en worden hergebruikt. De weergave van de resultaten van de berekening is helder. Gebruikers krijgen echt inzicht in de mogelijke vervormingen, spanningen en knikgedrag.

Implementatie van de geldende normen

Staalbouw moet voldoen aan verschillende normen. Zo zijn in April 2012 zijn de Eurocodes ingevoerd voor beton-, hout- en staalbouw. RFEM constructiesoftware verwerkt de vigerende normen altijd zo snel mogelijk. RFEM rekenprogramma’s informeren de ingenieur dus altijd omtrent de laatste EC-normen, en dat op een duidelijke manier. Dat geldt ook voor Eurocode (EC) 3 voor de staalbouw.Waarom RFEM?

Gebruiksgemak

Rekensoftware gebruiksgemakU kunt gemakkelijk een stalen, houten of betonnen balk, spant of hal berekenen door de gebruiksvriendelijke, praktische én gründliche opbouw van RFEM.


Complete rekensoftware

Complete rekensoftwareBereken uw stalen, betonnen, of bv. composiete detail uit met de geavanceerde solids van de zeer complete rekensoftware RFEM.


Lage investeringskosten

Rekensoftware lage investeringskostenDoor de grote hoeveelheid internationale klanten zijn de investeringskosten voor bijvoorbeeld de aanschaf, en het onderhoud per jaar zeer laag.


Meer informatie over buigspanning berekenen?

Neem dan nu contact met ons op.