Vakgebieden

VAKGEBIEDEN EN MATERIALEN

In de vakgebieden: staalbouw, werktuigbouw, bruggenbouw, civiele bouw, mastenbouw, utiliteitsbouw, industrie, bijzondere constructies en hoogbouw worden RFEM en RSTAB toegepast voor het berekenen van allerhande constructies, bestaande uit staal, beton, metselwerk, hout, staal/beton, aluminium en glas. RFEM kent op dit moment rond de 8000 gebruikers die dagelijks genieten van de praktische toepassing, de stabiliteit van het programma en het uitstekende berekeningsrapport.


STAALBOUW

Een stalen balk berekenen?

Met RFEM worden dagelijks duizenden liggers, spanten en hallen berekend. Dankzij de goede weergave van de resultaten van de berekening krijgt de gebruiker een goed inzicht in het gedrag van de vervormingen, spanningen en eventueel knikgedrag. Door de directe koppeling met Tekla Structures kunnen gegevens van het CAD-model eenvoudig in RFEM ingelezen worden en worden hergebruikt.

  • RFEM stalen balk berekenen

WERKTUIGBOUWKUNDE

Een stalen detail zoals een hijsoog of een stalen trap uitrekenen?

De Solids, Staven en Platen van RFEM stellen de gebruiker in staat om de inwendige spanningen van globale constructies zoals trappen, spanten, ondersteuningsconstructies, hijsogen, én details, waaronder de lassen, te berekenen. Details kunnen samengevoegd worden met staafmodellen, zodat zowel de globale krachten, als de details in één model berekend kunnen worden. RFEM kan gegevens inlezen van tekenpakketten zoals Autocad, Inventor, Solidworks en Solidedge via STP, SAT en IGS-bestanden. Speciaal voor het berekenen van trappen beschikt RFEM of een trappengenerator.

  • RFEM complexe knopen berekenen

INDUSTRIE

Een ondersteuningsconstructie berekenen volgens de Amerikaanse norm?

RFEM kent vele gebruikers die het programma voor de projecten in de industrie toepassen. De uitgebreide normcontroles in combinatie met de vele mogelijkheden m.b.t. mechanical engineering maken het programma een prima hulpmiddel voor het oplossen van de dagelijkse vraagstukken van de industriële, internationaal werkende constructeur. Dankzij de directe koppeling met Autocad kunnen tekening direct overgenomen worden en worden gebruikt als onderlegger voor het rekenmodel. Viro Engineering rekenen regelmatig constructies uit, die worden toegepast in de Industriebouw en Plantdesign.

  • RFEM silo

KRANENBOUW

Een kraan of kraanbaan ligger berekenen?

De software van Dlubal wordt gebruikt voor het berekenen van allerhande kraanconstructies met of zonder vermoeiingscontrole. ALE Heavy lift rekent bijvoorbeeld de verschillende grenstoestanden van hun kranen uit met RFEM. Andere gebruikers kiezen voor het programma CRANEWAY om kraanbaanliggers te berekenen. Grote hoge liggers worden o.a. door Iv-consult op plooistabiliteit gecontroleerd.

  • RFEM kraan berekenen

BRUGGENBOUW

Een stalen of betonnen voorgespannen brug uitrekenen?

RFEM wordt toegepast in de bruggenbouw vanwege de combinatie van modelleertechnisch kwaliteiten, de verschillende mogelijkheden wat betreft toe te passen materialen en de uitgebreide mogelijkheden van de Solver. Zo is het mogelijk om tuiconstructies, landhoofden, (voorgespannen) beton, staal en staal/beton constructies te berekenen en te toetsen. De vele bruggen van o.a. Janson Bridging en Jansen Venneboer worden met RFEM berekend.

  • RFEM tuibrug

MASTENBOUW

Een GSM, telecom- of elektriciteitsmast uitrekenen?

Door de introductie van nieuwe technieken, zoals 3G en 4G moeten er steeds meer telecommasten uitgerekend worden. Dlubal Software heeft in samenwerking met Vodafone een speciaal programma gemaakt voor het berekenen van telecommasten, RF-TOWER. Dit programma kan ook ingezet worden voor de berekening van elektriciteitsmasten.

  • RFEM gsm mast berekenen

BIJZONDERE CONSTRUCTIES

Gaat u een zeer grote constructie modelleren?

RFEM / RSTAB worden toegepast voor constructies welke veel voorkomen in de dagelijkse praktijk, maar ook voor bijzondere constructies, waarbij de grenzen van mogelijkheden van de hedendaagse technologie m.b.t. multi-core processing, geheugenbeheer en C-sharp programmatalen worden toegepast. Of de nieuwe sluisdeuren van het Panamakanaal zijn door Iv-consult berekend met de module PLATE-BUCKLING. RFEM is toegepast bij het berekenen van de grootste staalconstructies ter wereld. Voorbeeld projecten zijn het Ferrari museum in Abu Dhabi en het Feria in Milaan. Ondanks de complexiteit van de constructies in combinatie met de grote hoeveelheid staven (+81000 Ferrari museum ) en knopen (+21000 Ferrari museum), heeft RFEM de gebruiker in staat gesteld deze grote projecten succesvol te voltooien.

  • RFEM stalen spanten reuzenrad

UTILITEITSBOUW

Een betonnen vloer, stalen balk of houtconstructie berekenen?

Dagelijks rekenen duizenden ingenieurs de wapening uit van betonvloeren, balken en kolommen. RFEM is perfect in staat om gecombineerde staal, hout en betononderdelen van een gebouw in één model samen te brengen en te controleren volgens de noodzakelijke normen, zoals o.a. de Eurocode. Tevens kan de gebruikers zeer goed gegevens uitwisselen via Open BIM met de tekenpaketten Tekla en Revit, zodat gegevens van de CAD-paketten hergebruikt kunnen worden.

  • RFEM utiliteitsbouw balkon

GLASBOUW

Een dragende constructie van glas berekenen?

Meer en meer wordt constructief glas toegepast als constructief materiaal. Met RFEM en de module RF-GLASS kan een constructeur glazen panelen controleren m.b.t. sterkte en vervormingen.

  • RFEM glasbouw