RFEM/RSTAB Modules

RFEM/RSTAB Modules

Bijgaand treft u een overzicht van het RFEM 5 basisprogramma en een selectie van alle modules van RFEM. Een module is een add-on van het basisprogramma RFEM, die u in staat stelt om bijvoorbeeld een normcontrole of een aanvullende dynamische berekening uit te voeren. Modules zijn niet voor elke gebruiker noodzakelijk, waardoor u als gebruiker zelf bepaalt of u in de module wilt investeren of niet. Voor een compleet overzicht van Alle Modules van RFEM en RSTAB verwijzen wij u naar Dlubal Software.

RFEM BASISPROGRAMMA’S

RFEM 5.xx

RFEM is een krachtig 3D Eindige Elementen Methode (EEM)-programma, die constructeurs helpt om te voldoen aan de vereiste in de moderne civiele techniek. Een intuïtieve behandeling, gebruiksvriendelijkheid en een efficiënte gegevensinvoer maakt het werken met RFEM gemakkelijk.

De RFEM programma’s zijn gebaseerd op een modulair systeem. Het hoofdprogramma RFEM wordt gebruikt voor het modeleren van constructies, materialen en belastingen voor vlakke en ruimtelijke constructie, die kunnen bestaan uit platen, wanden, schalen en staven. Creëren van gecombineerde constructies en ook het modelleren van volumes en contact-elementen is mogelijk.

RFEM geeft vervormingen, snedekrachten en reactiekrachten en ook contactspanningen. Toe te voegen modules vergemakkelijken de automatische invoer van gegevens bij het maken van constructies en verbindingen en voert verdere berekeningen en ontwerpen uit.

De modulaire benadering geeft u de mogelijkheid om alle individuele programma’s te combineren volgens uw wensen. Upgrades op een later tijdstip zijn altijd mogelijk. RFEM biedt verschillende interfaces, waardoor het de perfecte tool is voor een goede interactie tussen CAD (tekenmodellen) en constructieberekeningen (rekenmodellen) in Building Information Modelling (BIM).

Op de volgende internetpagina’s kunt u een inzicht krijgen in de mogelijkheden welke beschikbaar zijn in RFEM. U kunt ook de gratis proefversie proberen om zelf constructies te berekenen en te ontwerpen.

Lees de hele Modulebeschrijving

  • stalen hal constructie doorrekenen

RFEM 2D 5.xx

RFEM is een krachtig 2D Eindige Elementen Methode (EEM)-programma, die constructeurs helpt om te voldoen aan de vereiste in de moderne civiele techniek. Een intuïtieve behandeling, gebruiksvriendelijkheid en een efficiënte gegevensinvoer maakt het werken met RFEM 2D gemakkelijk.

De RFEM programma’s zijn gebaseerd op een modulair systeem. Het hoofdprogramma RFEM 2D bepaald interne krachten, vervormingen en oplegreacties van vlakke raamwerken en twee dimensionale constructies.

Add-on modules zijn beschikbaar voor het maken specifieke ontwerpen waarbij rekening wordt gehouden met materialen en normen.

Op de volgende internetpagina’s kunt u een inzicht krijgen in de mogelijkheden welke beschikbaar zijn in RFEM. U kunt ook de gratis proefversie proberen om zelf constructies te berekenen en te ontwerpen.

Lees de hele Modulebeschrijving

  • stabiliteits berekening kniklengte

STAAL ADD-ON’S

RF-STEEL 5.xx

Algemene Spanningsberekening van Vlakken en Staven

RF-STEEL is een van de add-on modules geïntegreerd in de gebruikersinterface van RFEM. Het programma bestaat ui twee sub-modules:

  • RF-STEEL Surfaces voert een spanningsberekening en bruikbaarheidsgrenstoestand controle uit voor vlakken en platen.
  • RF-STEEL Members ontwerpt staafelementen

RF-STEEL voert een algemene spanningsberekening uit door het berekenen van de aanwezige spanning en deze te vergelijken met de grensspanning.

Tijdens het spanningsberekeningproces bepaalt het programma de maximale spanning in vlakken, staven en staafverzamelingen. De maatgevende spanningen worden gedocumenteerd voor iedere staaf. Daarnaast is het mogelijk om de profielen of plaatdiktes automatisch te optimaliseren en de aangepaste profielen en plaatdiktes te exporteren naar RFEM.

Lees de hele Modulebeschrijving

  • RF_STEEL doorsnedes

RF-STEEL EC3 5.xx

Normcontrole van staven volgens EC 3

De Europese norm Eurocode 3 geeft ontwerpregels voor berekeningen van staalconstructies in alle lidstaten van de Europese Unie. Land specifieke regels zijn vastgelegd in de Nationale Bijlagen. Profiteer van RF-STEEL EC3, waarin de Nationale Bijlagen zijn geïmplementeerd. Bovendien kunt u eigen nationale parameters definiëren of nieuwe nationale bijlagen creëren.

RF-STEEL EC3 berekent alle voorkomende uiterste grenstoestanden situaties, stabiliteit- en vervormingsberekeningen evenals brandwerendheidberekeningen voor:

  • EN 1993-1-1:2005 + AC:2009,
  • EN 1993-1-2:2006 + AC:2005 (brandwerendheidscontrole),
  • EN 1993-1-4:2006 (roestvast staal),
  • EN 1993-1-5:2006.Constructiestaal volgens:??

Afzonderlijke ontwerpgevallen maken het mogelijk om verschillende constructie onderdelen in complexe constructies toe te passen. De resultaten worden in weergegeven in overzichtelijke tabellen.

Lees de hele Modulebeschrijving

  • RF-STEEL eurocode 3 doorsnedes

STAAL VERBINDINGEN

RF-FRAME-JOINT Pro 5.xx

Raamwerkverbindingen volgens EN 1993-1-8

De RFEM add-on module RF-FRAME-JOINT Pro ontwerpt en classificeert buigstijve, geboute verbindingen tussen kolommen en horizontale balken. De stijve boutverbindingen worden berekend volgens de ultieme belastingmethode volgens de Eurocode 3. Het is bovendien mogelijk om verstijvingen, aanvullende lijfplaten en kopplaten toe te passen. Daarnaast kunt u de geometrische haalbaarheid van verbindingen met betrekking tot de grootte van de moersleutel controleren.

Lees de hele Modulebeschrijving

 

RF-FRAME JOINT Pro stalen balk verbinding