Gebruiksgemak

GEBRUIKSGEMAK DOOR EENVOUD VAN MODELLEREN

Het is heel eenvoudig om een constructie te ontwerpen, te modelleren, te berekenen en te controleren. Onze klanten hebben bijna nooit een training nodig om het pakket te leren. Via Drag ’n Drop kunnen eenvoudig objecten worden verplaatst of gekopieerd. Hierdoor bent u gelijk productief en kunt u ook na een aantal maanden zonder gebruik weer gelijk beginnen met RFEM of RSTAB.

 

RFEM staalspanning in een balkrooster constructie met opening
Staalspanning in een balkrooster constructie met opening

 

GEBRUIKSGEMAK M.B.T. BIM-FUNCTIONALITEIT

De constructie software RFEM kent een uitwisseling met allerhande CAD-applicaties en Office pakketten, zoals Autocad, Revit, Tekla Structures, Prosteel, Advance Steel, OpenOffice en Microsoft Office. Ook worden uitwisselingsformaten ondersteund zoals DXF, IFC, DSTV, CIS/2, ASF en SDNF.

RFEM rekenmodel van een betonnen gebouw
Rekenmodel van een betonnen gebouw

GEBRUIKSGEMAK DOOR MODERNE TECHNIEK

De allermodernste videokaarten en operating systems worden ondersteund om de beste schermweergaven en performance te verkrijgen. Het is mogelijk allerhande transpararanties, rendering, perspectief. e.d. weer te geven. Zo is het eenvoudig om bijvoorbeeld 3D-isobanden van volume elementen weer te geven. Ook wordt het gebruik van meerdere videokaarten ondersteund en kan de gebruiker eenvoudig op twee monitoren tegelijkertijd werken.

RFEM spanningen volume element
Spanningen in een volume element

GEBRUIKSGEMAK DOOR VIEWS

Dankzij zogenaamde Views is de gebruiker in staat in de constructie software RFEM om ook complexe constructies eenvoudig te ontwerpen, berekenen en te controleren. Zo kunnen individuele spanten, materialen, profieltypen, verdiepingen, e.d. geïsoleerd en uitgelicht worden, waardoor de controle van de constructie sneller zal verlopen.

De gemaakte Views kunnen weer gemakkelijk in het berekeningsrapport gezet worden, waardoor een compleet rapport razendsnel is opgebouwd.

RFEM spanningen en vervormingen in spant
Spanningen en vervormingen in een spant

GEBRUIKSGEMAK DOOR HET HANDIGE HELPBESTAND

Voor de gebruiker die snel extra informatie m.b.t. een functionaliteit van het programma willen lezen is er dehelpfile dat bestaat uit een PDF-bestand. Het bestand is zeer overzichtelijk opgezet en kent een zeer grondige uitwerking/uitleg van alle functionaliteiten binnen het programma. Een onderdeel van de helpfile is een praktisch voorbeeld van een eenvoudige constructie, welke de nieuwe gebruiker snel op weg helpt om zonder een opleiding het programma te kunnen gebruiken.

RFEM gebruiksgemak door helpfunctie
Gebruiksgemak door helpfunctie

GEBRUIKSGEMAK M.B.T. UITWISSELING MET OFFICE PAKETTEN

De constructie software RFEM kent ook een zeer sterke uitwisseling met de Officepakketen OpenOffice en MS Office. Hierdoor is de gebruiker in staat om snel via het klembord afbeeldingen te kopiëren of tabellen in te lezen. Ook kan MS Excel worden gebruikt om zelf snel een constructie te ontwerpen. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is een voorblad te maken waarbij de constructie, belastingen, e.d. ingegeven wordt en vervolgens wordt de nieuwe constructie in korte tijd in RFEM opgebouwd.

RFEM modellen uitwisseling met office pakketten
Modellen uitwisseling met office pakketten

GEBRUIKSGEMAK DOOR DE RESULTAATWEERGAVE

De resultaatweergave is state-of-the-art. Met een simple druk op de knop kan de gebruiker eenvoudig wisselen tussen resultaten van vervormingen, spanningen, hoofdspanningen, reactiekrachten, benodigde bijlegwapening, e.d. Ook is het mogelijk direct toetsingen uit te voeren van eindige elementen voor vergelijkspanningen zoals Von Mises-vergelijkspanning.

RFEM spanningen in plaatwerkconstructie
Spanningen in plaatwerkconstructie